Бормашините са едни от най-разпространените строителни инструменти, защото се използват за редица дейности. С тяхна помощ можете да изработите и сътворите някой домашен проект, да сглобите новите си мебели или да пробиете някоя дупка за новата си картина, а също така се ползват и в професионалното строителство. Най-важното условие е да изберете правилната бормашина или както някои хора я наричат дрелка.

Какво представлява бормашината

Бормашината е инструмент, който е предназначен за пробиване на отвори в различни метали като дърво, метал, камък, тухла и бетон с помощта на различни по големина свредла. Има различни видове машини на пазара, които са електрически, акумулаторни и такива които притежават допълнителни екстри като ударна функция.

Видове бормашини и техните приложения

1. Електрическите бормашини са най-разпространеният вид поради редица предимства които притежават пред своите акумулаторни събратя:

- Мощност – те се отличават със значително по-голямата си мощност спрямо другите видове бормашини, поради директното си включване в електрическата мрежа.

- Тежки задачи – подходящи са за тежки задачи, които изискват издръжлив инструмент.

- Професионална употреба – използват се професионално от строители и други лица занимаващи се с подобен тип дейности.

- Непрекъсната работа – не ви се налага да сменяте батерии с което значително можете да забавите работата си.

2. Акумулаторните бормашини също имат своите предимства като най-важната е мобилността. Те предлагат по-голяма свобода на движение и използването им на най-различни места, където няма изградена ел. мрежа. Също така могат да бъдат пренасяни до отдалечени и дори труднодостъпни места, значително по-леки са от другите видове инструменти.

3. Ударни бормашини – те представляват обикновена бормашина, но снабдена с ударен механизъм. Можете да си го представите като мощен чук, който допълнително набива свредлата и винтовете с цел по-лесно разпробиване и проникване.

Ние ви съветваме да се сдобиете с ударна електрическа бормашина PREMIUM, която притежава допълнително предимство пред останалите конкуренти. С нея ще можете да работите без излишни прекъсвания, а ударната й функция ще допринесе значително за това.

Как да изберем правилната за нас бормашина

При избора на бормашина е нужно да се съобразим с няколко различни характеристики и критерия, които предоставят различните видове машини:

- Въртящ момент и скорост на въртене – това са два много важни фактора, които отговарят за скоростта на въртене и самата сила, която стои зад завъртането. По-високи обороти означават, че машината е подходяща за пробиване на дупки в слабо до средно твърди повърхности. Въртящият момент обозначава възможността за по-сериозно пробиване на твърди материали.

- Тип на мотора – на пазара се предлагат два вида мотори – безчеткови и четкови. Трябва да се насочите към електрическа бормашина с безчетков мотор, тъй като те са много по-издръжливи и функционални. Това се случва благодарение на по-малкото отделяне на топлина и триене, които от своя страна допринасят към по-дългия експлоатационен период на машината.

- Комфорт на захвата – друг важен критерий е да изберете ударна електрическа бормашина с удобен захват, тъй като ще прекарате часове в работа с инструмента, а при неподходяща ръкохватка това ще доведе до преждевременна умора.

- Ударна функция – електрическите бормашини с ударна функция предлагат по-бързо и лесно пробиване на твърди предмети.

За всички проекти – електрическа ударна бормашина

Независимо дали се занимавате професионално с ремонтни дейности или пък обичате да майсторите най-различни неща в дома си, то вие се нуждаете от качествен и мощен инструмент за целта.

Електрическата ударна бормашина PREMIUM съчетава в себе си всички нужни качества за успешното завършване на работният ви проект.

Тя може да бъде използвана:

- За пробиване на отвори в стени и подове, за създаване на преходи за инсталация на електрически и водопроводни тръби.

- В сферата на строителството електрическата ударна бормашина е от съществено значение за бързото и ефективно извършване на различни задачи като поставяне на закрепителни елементи, демонтаж на стари конструкции и други.

- В автомобилната индустрия ударните бормашини се използват за пробиване на отвори в метални части, за монтаж на нови части и за разглобяване на компоненти. Те правят работата по ремонта на автомобилите по-лесна и по-бърза, като осигуряват прецизност и ефективност.

- В домашната работилница този тип машини са незаменим помощник за всеки любител майстор. С тях могат да се извършват различни дейности като сглобяване на мебели, монтиране на етажерки и извършване на дребни ремонти. Това прави ударната бормашина неизменна част от основния инструментариум на всеки домакин.

Електрическата ударна бормашина PREMIUM е мощен инструмент, който намира широко приложение в различни области поради своята универсалност, ефективност и прецизност. Бормашината е една от най-важните машини както за професионалистите, така и за хоби-масторите, които ценят качеството и удобството при работа.