Всички хора обичат своята градина, независимо дали отглеждат цветя, дръвчета или други растения. За поддържането й обаче са необходими редовни грижи и внимание. Това се случва благодарение на редица инструменти и пособия, които се налага да използваме. Те могат да ни помогнат да поддържаме почвата в добро състояние, да отстраняваме корени, плевели и трева, също така да подготвяме земята за засаждане на нови растения. Разчистването в градината или задния двор е важен елемент от целия процес, в него се отстраняват паднали дребни клони и листа, особено с наближаване на есенния сезон. Изборът на подходящи инструменти може да окаже голяма разлика в ефективността на работата в градината.

Какви инструменти са ни необходими за цялостна поддръжка на градината

Ако градината ви е сравнително компактна или нямате място на всички обемни машини и големи инструменти спокойно можете да заложите на мини градински пособия. Те са доста по-малки в сравнение с другите средства за обработка на дворните площи, но в същото време можете да извършите същия обем от работа.

Необходими са ви няколко вида:

- Градинско мини гребло HERLY с 5 или 9 зъба – Един от най-полезните инструменти за вашата градина. Греблото има множество приложения, като е подходящо за почистване на лехи и аериране на малки, обраснали с мъх площи. С него лесно и бързо ще разчистите. Друг важен аспект е ергономичната дръжка от TPR материал, която не позволява плъзгане на ръката и осигурява лекота при работа.

- Градински мини култиватор – Следващия важен инструмент също е подходящ за почистване на лехи и аериране, като обикновено неговата структура позволява по-интензивна работа. Снабден е с 3 зъба, които са изработени от здрав материал, позволяващ работа на по-голяма дълбочина и с приложен натиск. Мини култиватора може да бъде използван и във вашите любими саксии поради компактните си размери.

- Градинска мини лопатка – тесен или широк вариант. Този функционален инструмент в тесния си вариант ще ви помогне при лекото разкопаване на почвата с цел засяване на цветя или други дребни растения. Докато по-широкия вариант ще ви помогне да пренесете и посипете по-голямо количество пръст в дупката при корените на растенията. Разбира се и двата варианта са достатъчно компактни за да бъдат използвани при работа в саксия.

- Градинска мини мотичка с 3 зъба HERLY – Един от задължителните инструменти за всеки хоби и професионален градинар – мотиката. Можете да я използвате за разораване на земята около растения и изкореняване на плевели. С нейна помощ можете да прокопаете тесни и плитки канали, където се сеят семена или се пуска вода за напояване, като по този начин прецизно ще контролирате процеса на поливане.

- Градински мини уред за плевене – Още един жизненоважен градински инструмент, който е способен да свърши голям обем от работа. Той е подходящ за почистване на фуги между плочките в двора, премахване на плевели и прекъсване на техните корени.

Как да изберем правилните градински инструменти

Необходимо е да се съобразим с редица фактори при избора си на подходящи градински инструменти.

1. Размери и тегло – един от най-важните фактори е разбира се теглото и размера на вашия градински помощник. Ако сте решили да се сдобиете с мини градински инструмент теглото и размерите му определено ще са във ваша полза. Те могат да бъдат прибрани, съхранявани и транспортирани изключително лесно и бързо.

2. Ергономичност – самия инструмент трябва да приляга удобно и сигурно в ръката ви. По този начин ще избегнете евентуални наранявания и бърза умора по време на работа. Мини градинските инструменти HERLY са със специално разработени дръжки, които ще ви помогнат да работите продължително време с тях.

3. Материал на изработка – Друг важен аспект е самият материал, от който са изработени инструментите. Обикновено те са направени от стомана, като областта на дръжката е от друг противохлъзгащ материал. Ако сте хоби градинар и имате нужда от правилните инструменти за прецизна и качествена поддръжка на вашата градина, двор и саксии то мини градинските инструменти са подходящи за вас. Те ще ви осигурят нужната мобилност, надеждност и производителност, за да свършите задачите си спестявайки ви така ценното за всички време.