Оранжериите - невероятното решение за всички, които искат да създадат перфектна симбиоза между природата и модерните решения.

Първите стъклени оранжерии възникват още през 16 век, като с времето са се усъвършенствали и олекотявали, като ефективността им е нараснала неимоверно. Пригответе се да се потопите в света на оранжериите и да разберете защо те са най-търсеното решение за множество приложения, особено в днешно време с всичките климатични изменения.

За кого са предназначени оранжериите?

Оранжериите са предназначени за широка гама от потребители - от домакинства, които се интересуват от домашно отглеждане на свежи зеленчуци и плодове, до професионални земеделски производители. Те са подходящи както за любители, които искат да се насладят на здравословни храни от собственото си производство, така и за професионалисти, които искат да разширят производството си или да създадат уникални ботанически градини.

Оранжерия тип парник – вашето комплексно решение

Този тип оранжерии обикновено са с метална конструкция, която е прахово боядисана. Като бранд HERLY предлага с диаметър 19*0,5см. Самото покривало на оранжерията е със зелен цвят, изработено от полиетилен и има UV защита, която ще спомогне за дългогодишното му използване. Неговото тегло е 140g/m2 което го прави изключително леко за пренасяне и разпъване. За улеснение оранжерията има врата с цип и връзки, което може да ви осигури бърз достъп до вашите насаждения.

Оранжериите тип парник обикновено се предлагат с 4 до 6 прозореца, които са снабдени с мрежа против насекоми, и са предназначени за различни цели с техните размери от 200*200*200 см и 300*200*200 см.

През кои сезони можете да използвате оранжерия тип парник?

Този тип оранжерии са многофункционални съоръжения, които предлагат безброй възможности. Те могат да се използват за отглеждане на разнообразни зеленчуци, плодове, подправки и цветя през цялата година. Оранжериите създават идеални условия за растеж и защита на растенията от неблагоприятни атмосферни условия като студ, вятър и прекомерна влага. Те предоставят контролирана околна среда, която позволява регулиране на температурата, влажността и осветлението, осигурявайки оптимални условия за растеж и ранно или късно развитие на растенията. Оранжериите се използват през цялата година, независимо от сезона. Те са идеални за отглеждане на растения през зимата, когато външните условия не са подходящи за растеж. Освен това, оранжериите предлагат възможност за ранно порастване на растенията през пролетта, когато външната температура все още е ниска и неблагоприятна. За професионалните земеделски стопани, оранжериите са от съществено значение за продължаване на производството през цялата година и за увеличаване на реколтата.

Къде можем да поставим нашата нова оранжерия?

Оранжериите HERLY могат да се използват на разнообразни места - от домашни градини и дворове до големи ферми и мащабни земеделски комплекси. Те могат да бъдат поставени в задни дворове, на покриви на сгради, по полета и дори на още по-креативни места. Оранжериите са проектирани да се справят с различни климатични условия и да предоставят оптимална среда за растеж във всяка географска област. Независимо дали сте градинар, който иска да създаде зелен оазис в своя двор, или фермер, който търси по-ефективни методи за отглеждане на растения, оранжерията е вашето решение.

Защо да използвате оранжерия тип парник?

Оранжериите са правилното решение за всички, които търсят удоволствие от отглеждането на свои собствени зеленчуци и плодове, независимо от сезона. Те ви позволяват да контролирате околната среда и да създадете идеални условия за растеж на растенията. Оранжериите предлагат по-голяма защита от вредители и болести, което намалява необходимостта от използване на пестициди и химикали. Също така, те ви позволяват да удължите вашия „растежен сезон“ и да се наслаждавате на свежи, вкусни плодове и зеленчуци през цялата година. Оранжерията тип парник с 2 врати и 8 прозореца е идеалното решение за всички, които искат да създадат уютен ботанически рай в своя двор или градина. Тя съчетава естетиката и функционалността, предлагайки ви възможността да се наслаждавате на красотата на растенията и да се грижите за тях в удобството на вашето лично пространство. Оранжерията също така може да бъде използвана за образователни цели, като предоставя възможност за изучаване на биологията, ботаниката и екосистемите. В заключение, оранжериите са съвременно решение, което съчетава природата и технологията, позволяващо на всеки да има своя малък рай на земята. Независимо дали искате да отглеждате свежи зеленчуци, да създадете вълшебен цветен свят или да увеличите своето земеделско производство, оранжериите са тук, за да ви помогнат да постигнете вашите цели. Отдайте се на тяхната функционалност и преживейте невероятното удоволствие от собственото си ботаническо приключение.

Ключови функции и характеристики на оранжериите тип парник

- Контролираната околна среда в оранжериите e една от ключовите характеристики, които ги правят толкова ефективни и предпочитани за отглеждане на растения. Тази технологична функция позволява на градинарите и земеделските стопани да регулират различни фактори като температура, влажност, осветление и вентилация, създавайки оптимални условия за растеж и развитие на растенията.

- Температура: в оранжерията тип парник могат да се използват различни методи за контрол на температурата, като например отопление и охлаждане. Това позволява поддържането на оптимални температурни условия през цялата година, дори и при екстремни външни температури. Градинарите могат да регулират температурата в оранжерията, за да отговаря на конкретните изисквания на различните видове растения.

- Влажност: Влажността е също важен фактор за развитието на растенията. Оранжериите могат да бъдат оборудвани със системи за овлажняване и напояване, които поддържат оптимални нива на влага във въздуха. Това е особено полезно по време на сухи периоди или в зимните месеци, когато влажността във въздуха е по-ниска.

- Осветление: Оранжериите предоставят възможност за контролирано осветление, особено във връзка с намалената продължителност на дневната светлина през зимните дни. Светлината е жизненоважна за фотосинтезата и развитието на растенията. Чрез използване на изкуствено осветление като фитолампи или LED светлини, градинарите могат да предоставят достатъчно светлина на растенията си, особено през зимата, когато естествената светлина е с ограничен ресурс.

- Вентилация: Добрата вентилация е от съществено значение за оранжериите, тъй като тя осигурява достъп на свеж въздух и помага за регулиране на температурата и влажността. Именно затова оранжерията тип парник има цели 8 прозореца.

Контролираната околна среда в оранжериите тип парник предоставя на градинарите и земеделските производители висока степен на прецизност и гъвкавост, която не се намира в откритите градини и полета. Това им позволява да отглеждат разнообразие от растения, да контролират процесите на растеж и постигат по-високи резултати в сравнение с традиционното отглеждане на открито.

Оранжериите се използват както за комерсиално отглеждане на продукция, така и за любителско градинарство.