Челниците са едно универсално решение за редица дейности, където е необходим допълнителен източник на светлина. Те са особено подходящи, ако работата която извършвате изисква и двете ви ръце да са свободни през цялото време.

Защо челника може да е отлична работна лампа

В някои случаи наличната светлина не е достатъчна особено в по-деликатни работни условия и дейности. Не навсякъде е удобно да носите фенер със себе си, особено ако трябва да е по-мощен, което означава и по-обемен корпус. Неговото закрепване също може да се окаже трудно разрешим проблем, защото повечето модели идват без допълнителни функции. Наложително е да се насочите към закупуването на челник, който ще Ви помогне в най-различни работни ситуации, а и не само.

Работните лампи тип челник PREMIUM HD са отличен избор при дейности изискващи силен и насочен сноп светлина към работната маса или към труднодостъпно място. Независимо дали се занимавате професионално с ремонти или друг тип дейности, челника ще спомогне за един по-гладък работен процес.

За какво друго можем да ползваме работната лампа тип челник

Работните лампи тип челник далеч не се използват само и единствено в работна обстановка. Те имат множество приложения заради удобството на свободните ръце и силната светлина, която предлагат. Някои модели предлагат повече екстри и допълнителни функции.

Работните лампи тип челник могат да бъдат използвани за:

- Приложение при туристически походи – може би сте запален планинар, а може би тепърва започвате. Едно е сигурно – трябва да сте винаги подготвени в случай че замръкнете в планината. Често покрай високите дървета сформиращи гъсти гори светлината от слънцето и луната не могат да проникнат за да осветят земята.

- Използване в дома ви – сигурно се сещате за последния път когато спря тока и първото нещо за което се сетихте е, че нямате нищо под ръка с което да си светите. И започна придвижване в тъмното до шкафа с кибритената кутия и свещите.

- Повече светлина когато ходите за риба – повечето рибари обичат да се заседяват навън до късния следобед, а дори и доста след като залезе слънцето. При поставянето на стръвта ще имате нужда от насочен сноп светлина за да виждате какво точно правите, като работната лампа-челник ще ви свърши страхотна работа.

- При престой във вилата или на палатка – когато решите да излезете сред природата винаги е хубаво да имате светлинен източник с вас, било то на палатки, на къмпинг или дори във вилата.

- Приложение при колоездене – някои запалени колоездачи използват челници, като средство за осветяване на пътя пред тях. Така имат повече контрол над осветеността на определени участъци – с извъртането на главата им светлинният поток бива насочен в правилната посока.

- Някои професионални бегачи също използват челници в по-късните часове.

- Ски бягане – сигурно сте виждали по време на състезания как участниците използват челници в мрачни условия.

- Подходящ при спасителни операции – на спасителите често ръцете им са заети с други предмети, докато извършват редица издирвателни действия.

- Използва се при изследователски дейности на пещери – хората които се занимават с такъв тип работа имат нужда от постоянна и добре насочена светлина.

- Широко приложение в автосервизи – автомеханиците често използват челници докато са под автомобилите, които ремонтират.

Как да изберем правилната работна лампа тип челник

Когато избираме подходящ челник трябва да се съобразим с редица фактори, които влияят пряко на неговата обща функционалност.

1. Сила на осветеност - един от най-важните фактори при избор на осветително тяло. Обикновено се измерва в лумени, като е добре те да нахвърлят 250.

2. Мощност на лампата – друг важен аспект е самата мощност на лампата. Имайте предвид, че това играе важна роля при различните режими на осветеност – разсеяна и насочена светлина.

3. Акумулаторна батерия – капацитета на батерията трябва да надминава 1000mAh за да имате непрекъсната осветеност в продължение на часове.

4. Водоустойчивост – уверете се, че продукта който купувате притежава сертификат за някаква степен на водоустойчивост. Една златна среда е IPX4.

5. Допълнителни функции – някои видове челници като PREMIUM HD притежават сензор за включване и изключване. Така дори да сте до лактите в масло ремонтирайки любимият си автомобил, единственото което трябва да направите е да махнете с ръка до работната лампа тип челник и тя веднага ще се включи.

6. Удароустойчивост – някои челници са специално разработени със здрави и издръжливи корпуси. Можете да сте сигурни, че при случайното им изтърване те ще останат напълно невредими.

Работната лампа тип челник е универсално средство, което ще ви помогне в най-разнообразни ситуации, където добрата осветеност играе важна роля. Тя ще ви бъде верен помощник в най-различни ситуации и премеждия, хвърляйки светлина над всичките Ви начинания.