Какво представляват градинските свредла

Този тип продукти се използват за прокопаване на дупки в земята с няколко различни цели. Самото градинско свредло представлява спираловидно острие, което при завъртане пробива и започва да издълбава почвата на определено място. Благодарение на дизайна си, пръстта се изтласква нагоре, а острието с лекота пробива надолу. Градинските свредла могат да ви спестят много време, което иначе бихте прекарали в ръчно копане.

Видове градински свредла

Най-разпространените видове градински свредла са тези които могат да бъдат прикрепени към вашата бормашина, ръчните свредла и бензиновите модели.

Всеки вид има своите предимства и недостатъци:

- Градински свредла за бормашина PREMIUM - Независимо дали сте професионалисти или любители на градинарството, вие се нуждаете от правилните инструменти. Този тип свредла използват силата на вашата бормашина и ви позволяват да копаете дълбоки дупки, без да полагате особени усилия при засаждане на луковици, лехи за растения и разсад. Още едно от техните приложения е изкопаването на плевели до корените. Градинските свредла са издръжливи, полезни и дълготрайни дори при редовна употреба във вашата градина. Този тип инструменти са стандартни и могат да се използват с всяка електрическа или акумулаторна бормашина.

- Ръчни градински свредла – Това е изпитания с времето първоначален вариант на градинския свредел. Той най-често се използва за засаждане на растения, смесване на тор и други подобни дейности.

- Електрически свредели за земя – Явяват се един среден вариант като мощност и функционалност. Могат да бъдат използвани в градината и строителството. - Бензинови свредла – Най-мощният вариант от всички видове, като те са предназначени за сериозна работа върху голям обем от площ. Те могат да пробиват дупки на по-сериозна дълбочина за отрицателно време. Поради конструкцията си са значително по-тежки и големи. За какво се използват градинските свредла за бормашина

Този тип свредла имат множество приложения в най-разнообразни сфери на работа.

Те могат да бъдат използвани в:

1. Градината – Най-важното им приложение е разбира се в любимата ви градина. Градинските свредла за бормашина са подходящи при засаждане на луковици, лехи за растения и разсади. С тяхна помощ можете да омесвате почвата с различни субстанции благодарение на въртеливите движения на свредлото. Ако сте забелязали, че са започнали да се развъждат най-различни плевели, то можете да ги отстраните чрез копаене чак до корените им.

2. Обширни земеделски земи – Те са удачни за изкопаване на умерено дълбоки дупки с минимално усилие от страна на оператора. В зависимост от мощността на вашата бормашина можете да покриете голяма площ.

3. Строителството – Можете да подготвите и дупките за държащите греди на бъдещата ви ограда. Някои хора дори забъркват и смесват различни субстанции, които да им помогнат в строителството.

Как да изберем правилното градинско свредло за нас

Трябва да прецените от какъв тип градинско свредло наистина имате нужда. Това може да се случи по няколко критерия които следва да спазите.

Дълбочина на пробиване – Това е един от най-важните аспекти, които трябва да имате предвид преди да се спрете на определено свредло. Те обикновено варират в своите размери.

Диаметър на пробиване – На следващо място разбира се трябва да се съобразите с диаметъра на дупката, която ще ви е необходима.

Площ на обработваемата земя – В зависимост от мащаба трябва да прецените кой вид градински свредла ще ви свършат най-добра работа.

Необходима мощност – Градинските свредла PREMIUM са достатъчно версатилни стига да ги комбинирате с правилната бормашина PREMIUM за един уникален работен процес.

Мобилност – Някои видове свредла са по-леки, докато други предназначени за по-сериозна работа спокойно могат да натежат до толкова, че да са необходими двама човека за опериране с машината.